Ingredience na batátové noky
- 450 g batát (400 g oloupaných)
- 1 vejce
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 100 ml vody
- 1/2 lžičky soli
Postup receptu
- Batáty uvařte ve vodě do změknutí. Trvá to asi 30 minut. Zapíchněte do nich nůž, pokud tam krásně vjede, jsou hotové. Po uvaření odstraňte slupku, rozkrájejte a rozmixujte v mixéru se sekáčkem na pyré.
- K batátovému pyré přidejte vejce, sůl, mouku a pak podle konzistence cca 100 ml vody. Výsledné těsto by se nemělo příliš lepit. Pokud se lepí, přidejte trochu více mouky.
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu.
- Těsto rozdělte na 8 částí. Z každé části vyválejte váleček asi 2 cm silný a pak ho nakrájejte na menší asi centimetrové noky. Vidličkou na nich můžete udělat vzorek.
- Noky pak v několika várkách uvařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Trvá to pár minut. Po uvaření je propláchněte studenou vodou, aby se neslepily.
- Před podáváním můžete osmažit na trošce řepkového nebo kokosového oleje.
- Doporučuji podávat k rybě se špenátem, samotné se sýrem nebo nasladko s mákem a kokosovým olejem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez oleje.
Komentáře